6.06.2018
BURSA’NIN YAŞAYAN OKULU
Eğitimde Bursa’nın Türkiye Markası olma hedefiyle 2002 yılında kurulan Özel Bursa Kültür Okulları, 16 yıllık başarılarla dolu eğitimcilik serüvenini, Bursa’ya değer katan sıra dışı bir okul konseptiyle taçlandırdı: Yaşayan Okul
Fark yaratan eğitim uygulamalarıyla Bursa’nın önde gelen eğitim kurumlarında Özel Bursa Kültür Okulları, 16 yıllık sektörel birikimi ve küresel eğitim trendleri ışığında tasarladığı yepyeni kampüsünü Bademli’de hayata geçiriyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılıyla birlikte ilk etabı faaliyete geçen kampüs; standartların üstündeki donatı alanlarıyla, ailelerin haftanın 7 günü çocuklarıyla keyifli zaman geçirebilecekleri aktif bir sosyal yaşam merkezi olarak tasarlanmış. Kampüs konseptine adını veren “Yaşayan Okul” ifadesi de buradan geliyor.
2002 yılında Ovaakça’daki ilk kampüsünü yalnızca 84 öğrencisiyle açan Özel Bursa Kültür Okulları, kısa zamanda oluşturduğu vizyoner okul kültürünü, sürekli başarı hedefleriyle bütünleştirerek hızlı bir büyüme gerçekleştirdi. 16 yıl önce bugünleri hayal ederek çıkılan serüven, iki anahtar soru etrafında şekillenen büyük bir başarı hikâyesine dönüştü: “Çocuklarımızın nasıl bir okulda öğrenim görmesini isterdik?” ve “Nasıl bir okulda öğrenci olmak isterdik?”. Şu an 3 ayrı kampüste 10 okul ve yüzlerce öğretmenle hizmet veren Özel Bursa Kültür Okulları’nın 2.500’ü aşkın öğrencisi bulunuyor. Özel Bursa Kültür Okulları, öğrencilerin kendilerini keşfetmelerine imkân tanıyan, son derece donanımlı ve her açıdan oldukça aktif bir okul. Halk oyunlarından görsel sanatlara, bilişimden akıl oyunlarına, seramikten ebruya, karikatürden resim ve müziğe, voleyboldan kort tenisine, futboldan satranca kadar, sanatın ve sporun her alanında eğitim aynı çatı altında. Tiyatro özelindeki uygulamaları ise tam anlamıyla takdire şayan. Toplam sayıları 800’e varan Kültür öğrencisi tarafından, 36 hafta boyunca; Türkçe, İngilizce ve Almanca olmak üzere 3 farklı dilde sahnelenen 36 oyun, okulu bu alanda Türkiye’de bir ilk olma başarısı getirdi.
Eğitim sistemimizin seçme ve yerleştirme sınavları, her yıl farklı adlarla karşımıza gelse de Özel Bursa Kültür Okulları’nın kitlesel başarısı hiç değişmedi. Tüm öğrencilerin genel ortalamasıyla, Türkiye’nin en iyilerinden birisi olmak bir okul geleneği haline geldi. Tabii bu denli sürdürülebilir bir akademik başarı, ancak öğrencilerin bireysel öğrenme stillerini dikkate almak ve onları küçük gruplar halinde yüzlerce saat özel çalışma programına almakla mümkün. Hiçbir zaman eve ödev verilmeyen, öğrencilerin geri kaldıkları konularda sürekli olarak izlenerek desteklendiği ve nihai olarak sadece iyi insan yetiştirmeyi hedefleyen eğitim kültürü bu başarıyı destekler nitelikte. En temelde ise, eğitimci kimliğini kâr amacının önüne çıkaran, değer üretmeye ve nitelikli bireyler yetiştirmeye odaklanan bir yaklaşım var. Bu yaklaşımın özünden doğan “Yaşayan Okul” konsepti, bireye; yalnızca akademik eğitimine değil; bütünsel kişisel gelişimine ışık tutan, oldukça kapsayıcı bir dünya sunuyor. Eğitim, spor, sanat ve aktivite alanlarıyla dolu “Yaşayan Okul” tamamlandığında, 76 bin metrekarelik kapalı ve açık alanı içerisinde; 75 derslik, 3 cep sineması, 1 bowling salonu, 1 sentetik buz pisti, 2 kapalı spor salonu, 700 kişilik konferans salonu, 19 atölye, 10 laboratuvar, 3 çok amaçlı salon, 9 kulüp etkinlik alanı, 2 yemekhane, 3 futbol sahası, 2 tenis kortu, 2 basketbol-voleybol sahası ve 1 binicilik maneji bulunacak. Eylül 2017’de faaliyete geçen 1. etap ile sahip olduğu toplam kampüs alanını %100 büyüten Özel Bursa Kültür Okulları, tüm kampüslerinde 50 bin metrekare kapalı, 45 bin metrekare açık alana sahip oldu. Bu rakamları görünce, insan sormadan edemiyor: Peki ya öğrenci sayısı ne kadar artacak? Fiziki alanlarındaki %100 büyümenin aksine, öğrenci kapasitesindeki artışın yalnızca %25-30 bandında gerçekleşmesi öngörülüyor. Bu da hem derslikler ve laboratuvarlarda hem de sportif ve sanatsal aktivitelerde öğrenciler için daha fazla alan demek.
Bursa’yı yepyeni bir eğitim yaklaşımıyla tanıştıran Özel Bursa Kültür Okulları, sizleri “Yaşayan Okul” konseptiyle tanışmaya, Bademli Kampüsüne bekliyor.